woensdag 2 april 2014

Centraal examineren bij het Albedacollege mbv Trajectplanner

Maarten Ariens, Gerard van den Akker

Allereerst wijst Wendy Stolwijk ons erop dat we een heerlijke smoothie kunnen afhalen bij de 'smoothie-bus'. Lever je ook een ingevuld kaartje in, maak je kans op een bezoek van diezelfde bus op jouw school! 
Albeda College heeft in samenwerking met Trajectplanner een module voor Centraal Examineren ontwikkeld. Deze module is geschikt gemaakt voor Facet. 
Het is in feite een gewone planningstool waar je studenten op activiteiten kunt inschrijven en waar studenten zichzelf kunnen inschrijven. Albeda is momenteel aan het pilotten met deze module en zien in elk geval een grote tijdswinst ten opzichte van de oude werkwijze. Er is voor gekozen om ook presentie te registreren, zo kun je studenten die niet op zijn komen dagen er later op aanspreken. Wat leuk is dat er een combinatie wordt gemaakt van enerzijds klassikaal inschrijven (van studenten die voor het eerst opgaan) en zelf inschrijven door studenten die voor de tweede keer opgaan. Als DUO zover is, is het niet meer nodig het .xml bestand op te sturen, maar kan dat automatisch vanuit het pakket. Ook kunnen de resultaten dan automatisch in het examenplan worden ingelezen. 
Ik ben benieuwd hoe het systeem zich in de toekomst gaat bewijzen! 
Neem contact op met Gerard van den Akker (G.vandenAkker@Albeda.nl) of Maarten Ariens  (mariens@trajectplanner.nl) als je meer wilt weten van deze ontwikkeling. 
Maaike StamGeen opmerkingen:

Een reactie posten