woensdag 2 april 2014

Peter Heerschop

De keynote van Peter Heerschop startte met een conflict over presentatiescherm, bedoeld voor een reclamefilm van Edu'Actief. Zo'n filmpje is natuurlijk helemaal niet nodig, want een ieder in deze zaal weet best wat Edu'Actief doet en is. Het scherm moest weg vanwege de grote hoeveelheid belangstellenden. Kortom een zaal met 150 stoelen en veel meer bezoekers. De ruim 200 brutalen waren binnen, 200 gefrustreerden stonden nog buiten. Dat was natuurlijk ook te voorspellen.
De keerzijde is dat het voor de overige presentaties een vreselijk gevoel moet zijn. Je kan toch nooit concurreren met zo'n TV man !!!   Tijdens het optreden van Peter Heerschop waren er ook twee van mijn collega's actief, zij hadden gelukkig wel belangstelling. Echter zij voelden zich wel een beetje ondergesneeuwd. Het optreden van Peter was overigens wel heel goed en hij wist absoluut de juiste snaar te raken, inclusief emotie en gevoel.  
 "Zorg dat je je leerlingen het gevoel geeft, dat ze er toe doen. En met dit verhaal wil ik jullie het gevoel geven dat jullie er toe doen." waren zijn slotwoorden.
 
Jeff van der Hurk heeft ook een verslag gemaakt van deze bijeenkomst, zeker de moeite waard om te lezen.

Richting de organisatie blijf ik van mening doe dit nooit meer !!!
Een Keynote is een Keynote en die mag niet conflicteren met de rest van het programma. Peter Heerschop en ook veel van de andere keynotes zijn professionals. Terwijl de presentaties in de andere zalen gedaan worden gedaan door gedreven professionele (onderwijs) mensen. Dat is een groot goed, daar moeten we trots op zijn. Naar mijn mening gaan ze niet groeien door dit gebrek aan water. Een frustrerende "Groei en Bloei" dus .

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten