donderdag 3 april 2014

Voor 0 euro alles in de cloud? ROC van Amsterdam en ROC Flevoland

Rob Keemink en Frans van Neerbos

Rob Keemink: "Toen ik kwam drie jaar geleden kreeg ICT een 3 of een 4, nu een 6 of een 7"

ROC van Amsterdam hanteert een aantal principes toch wel heel anders dan eerst werd gedaan. 

Open: de desktops en laptops zijn nu open, mensen mogen er alles mee en doen veel meer zelf, installeren bijvoorbeeld zelf Office.

Verantwoordelijkheid bij de gebruiker. In de lijn met het vorige punt zijn gebruikers meer zelf verantwoordelijk. Ook de overgang van Groupwise naar Office365 hebben gebruikers zelf gedaan. Geen conversie dus. Iedereen kreeg een lege mailbox. De oude kon je wel nog lezen in het oude systeem. De agenda werd doorgaans overgetypt. Dat ging uiteindelijk prima.Overgave: Men heeft zich helemaal overgegeven aan deze cloudoplossing. Wat het kan, gebruik je. Er wordt geen hybride situatie gecreëerd waardoor je weer beheer krijgt. 

Niet verbieden: Sommige docenten gebruiken tools die buiten het 'portfolio' valt zoals dropbox en teamviewer. Niet verbieden, eventueel afraden. 

Bronsysteemdenken: Veel strikter dan voorheen worden Raet en het studentenadministratiesysteem als bronsysteem gehanteerd. Als voor een medewerker de gegevens in Raet niet goed staan, is dat direct duidelijk en wordt het in de bron aangepast. 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten