donderdag 3 april 2014

wat vinden docenten nu van de Groei & Bloei conferentie

Vanuit twee teams van het ROC Nijmegen mochten docenten naar de conferentie komen. Teammanagers hadden via de mail een oproep gedaan aan docenten om gemotiveerd aan te geven  waarom ze hierbij aanwezig moesten zijn. Reden genoeg om Marie-Louise en Wendie te interviewen over hun ervaringen tijdens de tweedaagse.  Toppunt van de conferentie vonden beiden toch Peter Heerschop met zijn 8 verhalen over onderwijs. Daarbij maken de studenten en de docent het verschil, net zoals elk dolfijn willen ook studenten hun eigen beloning. de key-note was open, vrolijk en motiverend.
Op nummer 2 komt de workshop SLB 2.0, waarbij Leslab een databank presenteerde waarmee je de lessen SLB op maat (afgestemd op thema, doelgroep en niveau) kunt samenstellen. Daarbij wordt een mix van traditionele, analoge en digitale middelen ingezet. De database komt voort uit een lessencyclus van het HAN-atelier dat de Hogeschool Arnhem en Nijmegen en Het ROC Nijmegen samen met Marinka Kuipers hebben opgezet. Dat gaan ze zeker promoten in hun teams. Met name de (spelenderwijze)  opbouw in vormen van zelfreflectie sprak ze erg aan.

Wat is Marie-Louise en Wendie nog meer bijgebleven? De sfeer! Het gonst van ideeën, het is inspirerend en ook vermoeiend want met al die indrukken gaan ook de radartjes draaien van dat zou ik in mijn les, in ons onderwijs, bij mijn  team ook willen toepassen. Jammer wel dat, naar hun idee, er zo weinig docenten zijn. Maar wel weer leuk dat je overal zo kunt aanschuiven en met iedereen in gesprek komt.
Wat zo ook mee naar huis, het eigen ROC dus, meenemen is dat er een netwerk van ambassadeurs vanuit de teams moet komen, dat  zich in zet om de ervaringen met ICT en onderwijs te delen:  'Er is zoveel, zoveel toepasbare tools, daar moeten we, zeker bij de ontwikkeling van het nieuwe onderwijs (Focus en nieuwe KD's) veel meer mee doen. Op die functie willen ze ook solliciteren. Vervolgens wordt ons interview abrupt afgebroken door een spetterend optreden van een dansgroep. Tot over twee jaar bij Noordepoort in Grun.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten